TuinTotaalTips - Mei

 

 

TIP1: PLANTEN EEN STEUN GEVEN

Bij hoge, vaste planten kunt u nu alvast een steun plaatsen, zodat ze mooi hoog kunnen groeien en straks niet gaan hangen als ze vol in blad zitten en gaan bloeien. In een tuincentrum kunt u hiervoor speciale steunen kopen, maar soms volstaat een simpele bamboestok ook prima. Ook klimplanten kunt u nu al vastbinden, om zo het klimmen te sturen.

 

TIP 2: EENJARIGE PLANTEN

Na de spreekwoordelijke IJsheiligen (half mei) kunt u de potten en lege plekken in de tuin vullen met vrolijk bloeiende eenjarige planten. Ook is het leuk om op de buitentafel een bak met bijvoorbeeld lobelia’s of andere fleurige bloemen neer te zetten. Meer kleur in de tuin zorgt automatisch al voor een heerlijk zomers gevoel!

 

TIP 3: HAGEN SCHEREN

Groenblijvende hagen zoals liguster, buxus, hulst en coniferen kunt u nu prima scheren. De hagen herstellen zich snel in het groeiseizoen. Kijk van te voren wel even op of er geen vogelnestje in zit, het is tenslotte ook broedseizoen.

 

Wilt u een mooie strakke haag, dan adviseren wij om deze 2x per jaar te snoeien. De eerste keer nu (mei-juni) in de groeiperiode en de tweede keer in augustus/september. De haag heeft dan nog voldoende tijd om te herstellen voordat de winterperiode begint. U heeft dan het hele jaar door een mooie en strakke haag.  Bij jonge hagen is een extra scheerbeurt aan te bevelen, de haag vertakt zich dan beter en wordt daardoor dichter. Let er overigens wel op om niet op een zonnige of erg hete dag de hagen te gaan snoeien. De haag verliest dan te veel vocht en de blaadjes gaan hangen. Beter is om het te doen op een bewolkte dag en daarna flink water geven. En als u de haag dan ook nog af en toe bemest, zal hij u belonen met een weelderige groei!

Please reload

Gepubliceerde bijdragen

Weer een Tuin Totaal klant in de prijzen gevallen!

07/09/2020

1/10
Please reload

Recente Publicaties

10/28/2019

Please reload

Archief
Please reload

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

BEDRIJFSGEGEVENS

 

Tuin Totaal Hoveniersbedrijf B.V.

Oudeweg 30, 2031 CC Haarlem

Tel: 023-53 702 35

Email: hovenier@tuin-totaal.nl

Site: www.tuin-totaal.nl

FB: www.facebook.com/tuintotaalhaarlem

 

KvK nummer: 34072301

BTW nummer: NL-8150.59.425B01

  • Facebook Social Icon

Voor actuele informatie en tuintips, volg ons op:

© 2019 Tuin Totaal Hoveniersbedrijf B.V.

Alle rechten voorbehouden.