TuinTotaalTips - Augustus

TIP 1: Snoeien

Eind augustus kunt u de hagen van o.a. coniferen voor de tweede keer dit seizoen snoeien. Ze hebben dan nog voldoende tijd om te herstellen voor het najaar/winter. Verwijder verder regelmatig uitgebloeide bloemen uit de border zodat de planten geen energie hoeven te steken in het aanmaken van zaden. Zo kunt u langer genieten van een mooie bloeiende border.

 

TIP 2: Lavendel

Dit is hét moment om uw lavendel terug te knippen, want de plant is nu net uitgebloeid. De dode bloemen worden bruin en door nu alle oude bloemen onderaan de steel wat dieper weg te knippen, oogt de plant weer fraai. En zal deze vóór de winter nog veel nieuwe scheuten vormen die volgend jaar weer fraai gaan bloeien. Op deze manier voorkomt u dat de lavendel ‘houtig’ wordt en blijft de plant mooi compact.

TIP 3: Vijver

Troebel vijverwater kan betekenen dat er niet genoeg zuurstofplanten in staan. Deze kunt u kopen in een tuincentrum, ongeveer vijf bosjes per kubieke meter (= 1000 liter) water is aan te raden. Maar ook watervlooien toevoegen kan voor meer zuurstof zorgen.

 

Is het niveau van uw vijver snel te laag door verdampend water, zet er dan wat hoge waterplanten in om meer schaduw te bieden. Vul daarnaast de vijver als het nodig is met de tuinslag of water uit de regenton.

Met warm weer, zullen ook de draadwieren weelderig groeien. Schep dit regelmatig uit het water met een schepnet. Gooi dit niet meteen weg, maar leg het naast de vijver neer. Zodoende kan het uitlekken en kunnen eventuele salamanders en torretjes er nog uit kruipen.

 

Wilt u elke maand automatisch de tuintips ontvangen?

Meld u dan hier aan!

 

 

 

Please reload

Gepubliceerde bijdragen

Weer een Tuin Totaal klant in de prijzen gevallen!

07/09/2020

1/10
Please reload

Recente Publicaties

10/28/2019

Please reload

Archief
Please reload

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

BEDRIJFSGEGEVENS

 

Tuin Totaal Hoveniersbedrijf B.V.

Oudeweg 30, 2031 CC Haarlem

Tel: 023-53 702 35

Email: hovenier@tuin-totaal.nl

Site: www.tuin-totaal.nl

FB: www.facebook.com/tuintotaalhaarlem

 

KvK nummer: 34072301

BTW nummer: NL-8150.59.425B01

  • Facebook Social Icon

Voor actuele informatie en tuintips, volg ons op:

© 2019 Tuin Totaal Hoveniersbedrijf B.V.

Alle rechten voorbehouden.