TuinTotaalTips-December

December 1, 2016

Tuinspreuk van de maand:

“December vol met mist, geeft goud in de kist.”

 

TIP 1. Vriezen

Zet voordat het echt gaat vriezen uw kuipplanten op een droge, vorstvrije plaats. Geef ze wel af en toe een beetje water, zodat de kluit niet helemaal uitdroogt. Voor potten die buiten blijven staan, is het verstandig om ze (voordat u de aarde erin doet) van binnen te bekleden met noppenfolie. Wel de bodem vrijlaten zodat het water weg kan lopen. Dit beschermt in de winter de wortels van de plant wat meer tegen de vorst en de kans op het kapotvriezen van de pot is beduidend minder. Let op: bij vorst kan ook een regenton gemakkelijk kapotvriezen doordat het water uitzet. Bij lichte vorst wil een bal in het water nog wel eens helpen. Maar het is aan te raden om in de winterperiode de regenton leeg te laten lopen. Laat het kraantje open staan, dan hoeft u het niet in de gaten te houden als het regent.

 

TIP 2. Bloembollen

Het planten van bloembollen kunt u ook prima afwisselen met verwilderings-bolletjes zoals krokussen, blauwe druifjes of sneeuwklokjes. Deze bloeien namelijk al eerder waardoor u langer plezier heeft van een bloeiende border of plantenbak.

De diverse bollen dienen wel op verschillende dieptes geplant te worden. Het juiste plantvoorschrift kunt u op de verpakking vinden. En zolang het nog niet vriest, kunt u de voorjaarsbollen gewoon planten. Bij gebrek aan ruimte in de border, kunt u wellicht overwegen om de verwilderingsbolletjes onder/tussen de haag te planten. Hier is vaak volop ruimte en het fleurt de haag vroeg in het voorjaar lekker op. 

 

TIP 3. Tuin veranderen

Als u iets wilt veranderen in uw tuin, dan is het nu een prima periode om een afspraak te maken met uw hovenier. In de winterperiode heeft hij vaak meer tijd dan in de drukke voorjaars/zomer periode. En zo lang het niet vriest kan er prima in de tuin gewerkt worden. Dus belt u in de winter, dan is de kans groot dat de werkzaamheden gereed kunnen zijn vóór het nieuwe tuinseizoen. En hoeft u dan alleen nog maar te genieten!

 

Wilt u naast deze tuintips ook 2x per jaar onze digitale nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan aan op www.tuin-totaal.nl

 

Geniet het hele jaar van uw tuin!

 

 

Please reload

Gepubliceerde bijdragen

Weer een Tuin Totaal klant in de prijzen gevallen!

07/09/2020

1/10
Please reload

Recente Publicaties

10/28/2019

Please reload

Archief
Please reload

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

BEDRIJFSGEGEVENS

 

Tuin Totaal Hoveniersbedrijf B.V.

Oudeweg 30, 2031 CC Haarlem

Tel: 023-53 702 35

Email: hovenier@tuin-totaal.nl

Site: www.tuin-totaal.nl

FB: www.facebook.com/tuintotaalhaarlem

 

KvK nummer: 34072301

BTW nummer: NL-8150.59.425B01

  • Facebook Social Icon

Voor actuele informatie en tuintips, volg ons op:

© 2019 Tuin Totaal Hoveniersbedrijf B.V.

Alle rechten voorbehouden.