TuinTotaalTips-Augustus

Tuinspreuk van de maand:

“Is de eerste week in augustus heet, zorg dan voor goed warm winterkleed.”

 

Tip 1) Vijveronderhoud

Het is aan te raden om eendenkroos en teveel aan zuurstofplanten nu te verwijderen uit uw vijver. Zij bedekken het wateroppervlak en voorkomen dat er zon (licht) in het water komt. Dat is niet wenselijk omdat licht nodig is voor de vissen en de rest van de beplanting, het verstoort het bioritme. Pas wel op met het gebruik van een hark in een vijver met vijverfolie. Beschadigingen/scheurtjes kunnen er voor zorgen dat uw de vijver leeg zal lopen. Er zijn eventueel in een dieren- of viswinkel speciale vangnetjes te koop.

 

Tip 2) Lavendel terugknippen

Dit is hét moment om uw lavendel terug te knippen, want de plant is nu net uitgebloeid. De dode bloemen worden bruin en door nu alle oude bloemen onderaan de steel wat dieper weg te knippen, oogt de plant weer fraai. En zal deze vóór de winter nog veel nieuwe scheuten vormen die volgend jaar weer fraai gaan bloeien. Op deze manier voorkomt u dat de lavendel ‘houtig’ wordt en blijft de plant mooi compact.

 

 

Tip 3) Snoeien

Eind augustus kunt u de hagen van o.a. coniferen voor de tweede keer dit seizoen snoeien. Ze hebben dan nog voldoende tijd om te herstellen voor het najaar/winter. Verwijder verder regelmatig uitgebloeide bloemen uit de border zodat de planten geen energie hoeven te steken in het aanmaken van zaden. Zo kunt u langer genieten van een mooie bloeiende border.

Please reload

Gepubliceerde bijdragen

Weer een Tuin Totaal klant in de prijzen gevallen!

07/09/2020

1/10
Please reload

Recente Publicaties

10/28/2019

Please reload

Archief
Please reload

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

BEDRIJFSGEGEVENS

 

Tuin Totaal Hoveniersbedrijf B.V.

Oudeweg 30, 2031 CC Haarlem

Tel: 023-53 702 35

Email: hovenier@tuin-totaal.nl

Site: www.tuin-totaal.nl

FB: www.facebook.com/tuintotaalhaarlem

 

KvK nummer: 34072301

BTW nummer: NL-8150.59.425B01

  • Facebook Social Icon

Voor actuele informatie en tuintips, volg ons op:

© 2019 Tuin Totaal Hoveniersbedrijf B.V.

Alle rechten voorbehouden.