TuinTotaalTips - november

November 1, 2017

Tuinspreuk van de maand:

“Als het vriest in november, dan volgt er sneeuw in december.

 

 

Tip 1) Snoeien

Zodra de fruitstruiken of appelbomen kaal zijn, kunt u ze snoeien (verjongingssnoei heet dat). Ook heesters en bomen kunnen nu gesnoeid worden. Let wel op dat veel heesters, zoals bijvoorbeeld hortensia’s en rozen, juist bescherming hebben aan hun uitgebloede bloemen (minder bevriezingsgevaar). Weet u niet wanneer of wat u moet snoeien, bel ons gerust even.

 

Tip2) Vijver in de winter
Afgevallen blad in de vijver, gaat rotten en dat komt de waterkwaliteit niet ten goede. Om dit te voorkomen kunt u een net over de vijver spannen. Haal wel regelmatig het blad uit het net, zodat het niet te zwaar wordt en alsnog in het water hangt. Een goede pomp zorgt voor voldoende circulatie in het water, wat bevorderlijk is voor de vijverdieren en bevriezing kan voorkomen. Is uw vijver 80 cm of dieper, dan kunt u over het algemeen de pomp laten staan tijdens de winter. Anders is het verstandig de pomp eruit te halen om stuk vriezen te voorkomen.  Let er ook op om tijdig de buitenkraan af te sluiten en de beregeningsinstallatie af te koppelen. Zo voorkomt u problemen tijdens (of na) een vorstperiode!

 

Tip 3) Dieren in uw tuin

Wilt u de vogels in de winter helpen, denk dan bijvoorbeeld aan een beschut nestkastje. Deze kunt u kopen of zelf maken, op internet vindt u tal van bouwtekeningen!

Het in de winter al ophangen van een nestkastje heeft zo zijn voordelen. Vogels zullen in het voorjaar eerder hun oude winterslaapplaats uitkiezen als nestplaats. En als u daarnaast ook nog tijdens vorstperiodes een (zelfgemaakte) pindaslinger, stukjes fruit of vetbol in de tuin hangt, zult u het hele jaar door een vogelrijke tuin hebben!

Meer tips vindt u hier : http://oud.tuinen.nl/artikel/899

Please reload

Gepubliceerde bijdragen

Weer een Tuin Totaal klant in de prijzen gevallen!

07/09/2020

1/10
Please reload

Recente Publicaties

10/28/2019

Please reload

Archief
Please reload

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

BEDRIJFSGEGEVENS

 

Tuin Totaal Hoveniersbedrijf B.V.

Oudeweg 30, 2031 CC Haarlem

Tel: 023-53 702 35

Email: hovenier@tuin-totaal.nl

Site: www.tuin-totaal.nl

FB: www.facebook.com/tuintotaalhaarlem

 

KvK nummer: 34072301

BTW nummer: NL-8150.59.425B01

  • Facebook Social Icon

Voor actuele informatie en tuintips, volg ons op:

© 2019 Tuin Totaal Hoveniersbedrijf B.V.

Alle rechten voorbehouden.