TuinTotaalTips - december

December 1, 2017

Tuinspreuk van de maand:

“December vol met mist, geeft goud in de kist!"

 

Tip 1) Bloembollen

De winter is bij uitstek de juiste periode om bloembollen te planten. Dit najaar heeft Tuin Totaal daarom voor alle klanten die een afspraak in de TuinKamer hebben, een doosje met een aantal bolletjes klaar staan van de , die prachtig blauw/paars bloeit in het voorjaar.

 

Het planten van bloembollen kunt u ook prima afwisselen met verwilderingsbolletjes zoals krokussen, blauwe druifjes of sneeuwklokjes. Deze bloeien namelijk al eerder waardoor u langer plezier heeft van een bloeiende border of plantenbak/pot. En zolang het nog niet vriest, kunt u de voorjaarsbollen gewoon planten.

 

Tip2) Vriezen
Zet voordat het echt gaat vriezen uw kuipplanten op een droge, vorstvrije plaats. Geef ze wel af en toe een beetje water, zodat de kluit niet helemaal uitdroogt. Voor potten die buiten blijven staan, is het verstandig om ze (voordat u de aarde erin doet) van binnen te bekleden met noppenfolie. Wel de bodem vrijlaten zodat het water weg kan lopen. Dit beschermt in de winter de wortels van de plant wat meer tegen de vorst en de kans op het kapotvriezen van de pot is beduidend minder.

 

Tip 3) Tuin veranderen?

Als u iets wilt veranderen in uw tuin, dan is het nu een prima moment om een afspraak te maken met uw hovenier. In de winterperiode heeft hij vaak meer tijd dan in de drukke voorjaars/zomer periode. En zo lang het niet vriest, kan er prima in de tuin gewerkt worden. Dus belt u in de winter, dan is de kans groot dat de werkzaamheden gereed kunnen zijn vóór het nieuwe tuinseizoen.

 

Vanaf zaterdag 13-1-2018 is de TuinKamer weer elke zaterdag geopend tussen 9 en 12 uur. De binnenhaard brand dan lekker en de koffie staat klaar. Loop gerust binnen voor vrijblijvend advies of antwoord op uw tuinvragen!

Please reload

Gepubliceerde bijdragen

Weer een Tuin Totaal klant in de prijzen gevallen!

07/09/2020

1/10
Please reload

Recente Publicaties

10/28/2019

Please reload

Archief
Please reload

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

BEDRIJFSGEGEVENS

 

Tuin Totaal Hoveniersbedrijf B.V.

Oudeweg 30, 2031 CC Haarlem

Tel: 023-53 702 35

Email: hovenier@tuin-totaal.nl

Site: www.tuin-totaal.nl

FB: www.facebook.com/tuintotaalhaarlem

 

KvK nummer: 34072301

BTW nummer: NL-8150.59.425B01

  • Facebook Social Icon

Voor actuele informatie en tuintips, volg ons op:

© 2019 Tuin Totaal Hoveniersbedrijf B.V.

Alle rechten voorbehouden.