top of page

SUBSIDIEMOGELIJKHEDEN

DEZE TEKST NOG AANPASSEN EN CONTROLEREN, DAN ONLINE ZETTEN

De belangrijkste energiesubsidies op een rij, onder meer voor zonneboilers, warmtepompen, groene daken en zonnepanelen.

Energiesubsidies zijn een voordeel van de huidige tijd, want Nederland zet in op duurzaam.  Een mooie gelegenheid om hier nú van te profiteren dus. Hier een helder overzicht van alle subsidies!

Sinds 1 januari 2016 is het mogelijk subsidie aan te vragen voor de wellicht minder bekende maar zeker nuttige subsidies op het gebied van duurzame warmte. Hiermee wordt bedoeld subsidie op zonneboiler, warmtepomp, biomassa, palletkachel

De subsidie op zonneboilers, warmtepompen, biomassa en palletkachels varieert van € 500 tot ruim € 3.000 per jaar. Alle informatie over deze subsidies vind je op de website van de rijksoverheid onder de link investeringssubsidie duurzame energie (ISDE).

Subsidie van de gemeente of provincie

Niet alleen onze overheid, maar ook de gemeentes hebben zo hun eigen subsidies opgezet als het aankomt op energiebesparende en duurzame maatregelen.  In bijvoorbeeld Rotterdam en Groningen, maar daarnaast ook heel veel andere gemeenten, kun je gebruik maken van de Groene Daken subsidie, wanneer je jouw dak omvormt tot een groene tuin inclusief wateropvang. Zie ook: www.groendak.info/subsidie-het-groeimiddel-voor-groendaken/ 

Btw op zonnepanelen terugvragen

Je kunt de btw op de aanschaf van zonnepanelen terugvragen. Officieel is dit een subsidieregeling voor startende ondernemers, en daarom vergt het voor particulieren extra aandacht en handelingen. De website van Milieucentraal (oorspronkelijk een initiatief van het ministerie van VROM) zet op een rij hoe je de btw precies kunt terugvragen.

Duurzame lening

Naast subsidies bieden veel gemeenten ook leningen tegen gunstige voorwaarden wanneer wordt voldaan aan een aantal specifieke duurzaamheidscriteria. Op de website van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting is hierover alle informatie te vinden. Je betaalt 1,6% rente voor een duurzaamheidslening van 10 of 15 jaar vast. De opbrengst voor jezelf als je investeert in bijvoorbeeld groene daken geeft vaak meer rendement!

Dit artikel geeft je een ruime indruk van de verschillende Nederlandse subsidiemogelijkheden op het gebied van energie. Wil je specifiek inzichtelijk hebben welke subsidie geldt voor jouw woonplaats, ga dan naar energiesubsidiewijzer.nl. Deze door de overheid gelanceerde website geeft je een compleet overzicht van de mogelijkheden.

bron: www.wegwijs.nl

bottom of page