TuinTotaalTips-September

September 1, 2017

Tuinspreuk van de maand:

“Schijnt de herfstzon met zomerkracht, maakt veelal de winter ook zacht”

 

Tip 1) Niet meer bijmesten

We gaan richting het najaar, dus is het belangrijk dat de planten afharden voor de winter. Daarom de border beplanting niet meer bijmesten. Enige uitzondering hierop is de Camelia. Deze plant maakt nu veel bloemknoppen om straks in het vroege voorjaar als een van de eerste planten in de tuin te gaan bloeien.

 

Tip 2) Gazon onderhoud
Het gras blijft groeien tot een temperatuur ongeveer 4 graden boven nul, maar niet meer zo hard als in de afgelopen maanden. Dus wel blijven maaien, maar gewoon wat minder vaak. Ook is het verstandig om het niet meer zo kort te maaien. De nazomer is overigens een prima tijd om het gazon te vernieuwen of een opknapbeurt te geven. Hark eventueel vilt/mos eruit en strooi wat graszaad op de kale plekken. De zaden ontkiemen snel doordat de grond lekker opgewarmd is door de zon, wel goed sproeien tijdens aanhoudende droogte.

 

 

Tip 3) Voorkom groene aanslag
In de herfst en winter is de kans op groene, gladde aanslag op uw bestrating groot. U kunt dit zelf verwijderen, maar wij kunnen u hier ook bij helpen door de tegels preventief in te spuiten, zodat alg en mos geen kans krijgt. Het middel dat we gebruiken is uiteraard 100% biologisch en brengt geen schade aan de planten of het gras in uw tuin.

Please reload

Gepubliceerde bijdragen

Weer een Tuin Totaal klant in de prijzen gevallen!

07/09/2020

1/10
Please reload

Recente Publicaties

10/28/2019

Please reload

Archief
Please reload

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

BEDRIJFSGEGEVENS

 

Tuin Totaal Hoveniersbedrijf B.V.

Oudeweg 30, 2031 CC Haarlem

Tel: 023-53 702 35

Email: hovenier@tuin-totaal.nl

Site: www.tuin-totaal.nl

FB: www.facebook.com/tuintotaalhaarlem

 

KvK nummer: 34072301

BTW nummer: NL-8150.59.425B01

  • Facebook Social Icon

Voor actuele informatie en tuintips, volg ons op:

© 2019 Tuin Totaal Hoveniersbedrijf B.V.

Alle rechten voorbehouden.