top of page

TuinTotaalTips - April

TIP1: ONKRUID VROEG VERWIJDEREN

Om de groei van onkruid zo veel mogelijk te beperken, is het verstandig vroeg de borders en het terras schoon te maken. Dus meteen de kleine plantjes weg schoffelen, voordat ze groter worden en uitzaaien. Dat scheelt u veel werk in de rest van het seizoen.

TIP 2: LANDELIJKE ZAAIDAG

Het voorjaar is een prima tijd om zelf kleurrijke eenjarige te zaaien. Er is zelfs een Landelijke Zaaidag in het leven geroepen: 22 april a.s. (de dag van de Aarde). Bij de tuincentra zijn heel veel kleurrijke zaaimengels te koop, die u kunt zaaien in potten of borders. Ook de vlinders en bijen zullen u heel dankbaar zijn!

TIP 3: GAZON WEER OPPEPPEN

In de winter heeft uw grasmat vaak behoorlijk te lijden gehad van de kou en vorst. In het voorjaar kan het dan wel een oppepper gebruiken. Hoe gaat u te werk?

Nu de temperatuur weer wat begint te stijgen en we regelmatig zon maar ook een verkwikkende bui hebben, zult u merken dat het gras weer flink aan het groeien is. De maaimachine kan weer uit de schuur! Controleer of de messen nog scherp zijn en maai het gras de eerste paar keer op de hoogste stand.

Merkt u dat uw gazon erg dichtgegroeid is met mos en vervilt gras, dan is verticuteren in deze periode een goede optie. Doe dit alleen als de grasmat goed droog is, anders trekt u het namelijk kapot. Na het verticuteren, kunt u het eventueel nog beluchten en bemesten. Aan te raden is om kale plekken direct in te zaaien, zodat alles weer mooi dicht kan groeien. En om het helemaal mooi af te maken, adviseren we u om de kantjes af te steken met een kantensteker of platte scherpe schep. De basis is dan gelegd voor weer een prachtig groeiseizoen met een mooi gazon.

Gepubliceerde bijdragen
Recente Publicaties
Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page