top of page

TuinTotaalTips - december

Tuinspreuk van de maand:

“December vol met mist, geeft goud in de kist!"

Tip 1) Bloembollen

De winter is bij uitstek de juiste periode om bloembollen te planten. Dit najaar heeft Tuin Totaal daarom voor alle klanten die een afspraak in de TuinKamer hebben, een doosje met een aantal bolletjes klaar staan van de , die prachtig blauw/paars bloeit in het voorjaar.

Het planten van bloembollen kunt u ook prima afwisselen met verwilderingsbolletjes zoals krokussen, blauwe druifjes of sneeuwklokjes. Deze bloeien namelijk al eerder waardoor u langer plezier heeft van een bloeiende border of plantenbak/pot. En zolang het nog niet vriest, kunt u de voorjaarsbollen gewoon planten.

Tip2) Vriezen Zet voordat het echt gaat vriezen uw kuipplanten op een droge, vorstvrije plaats. Geef ze wel af en toe een beetje water, zodat de kluit niet helemaal uitdroogt. Voor potten die buiten blijven staan, is het verstandig om ze (voordat u de aarde erin doet) van binnen te bekleden met noppenfolie. Wel de bodem vrijlaten zodat het water weg kan lopen. Dit beschermt in de winter de wortels van de plant wat meer tegen de vorst en de kans op het kapotvriezen van de pot is beduidend minder.

Tip 3) Tuin veranderen?

Als u iets wilt veranderen in uw tuin, dan is het nu een prima moment om een afspraak te maken met uw hovenier. In de winterperiode heeft hij vaak meer tijd dan in de drukke voorjaars/zomer periode. En zo lang het niet vriest, kan er prima in de tuin gewerkt worden. Dus belt u in de winter, dan is de kans groot dat de werkzaamheden gereed kunnen zijn vóór het nieuwe tuinseizoen.

Vanaf zaterdag 13-1-2018 is de TuinKamer weer elke zaterdag geopend tussen 9 en 12 uur. De binnenhaard brand dan lekker en de koffie staat klaar. Loop gerust binnen voor vrijblijvend advies of antwoord op uw tuinvragen!

Gepubliceerde bijdragen

Recente Publicaties

Archief

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page