top of page

TuinTotaalTips - Juli

TIP1: TWEEJARIGEN

Tweejarigen groeien het eerste jaar en bloeien het tweede jaar. Dus als u nu tweejarigen zoals stokroos, duizendschoon of vingerhoedskruid zaait, dan heeft u volgend jaar zomer prachtig bloeiende planten.

TIP 2: ZADEN OOGSTEN

Begin met verzamelen van zaden van planten die u mooi vindt. Droog het zaad grondig en bewaar het in papieren zakken (enveloppen) op een droge, koele plaats. Vergeet de naam niet te noteren!

TIP 3: DE TOP 5 VAN HEERLIJK GEURENDE PLANTEN IN JULI

Dat rozen, lavendel en seringen heerlijke geuren verspreiden, is bij velen wel bekend. Speciaal voor u hebben we een aantal andere heerlijk ruikende planten voor u opgesomd.

Een groenblijvende klimmende heester die een verrukkelijke geur verspreid. Na de bloei krijgt hij ook nog eens mooie (maar giftige!) bessen.

Bloeitijd: juni-augustus

4. Chocolade cosmos (Cosmos atrosanguinea'Chocolate') Een naar chocolade geurende bloem met een mooi donkere roodpaarse tot zwarte kleur. Als u de uitgebloeide bloemen eruit knipt, kunt u de bloeiperiode verlengen.

Bloeitijd: juni-oktober

Basilicum, Munt of Citroenblad, geven bij aanraking van het blad een sterke geur. Bij een eigen kruidentuintje zult u versteld staan van de diversiteit van kleuren en geuren. En bijkomend groot voordeel is dat u natuurlijke smaakmakers voor gebruik in de keuken binnen handbereik hebt!

Wilt u elke maand automatisch de actuele tuintips ontvangen?

Gepubliceerde bijdragen
Recente Publicaties
Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page