TuinTotaalTips - Juli

TIP1: TWEEJARIGEN

Tweejarigen groeien het eerste jaar en bloeien het tweede jaar. Dus als u nu tweejarigen zoals stokroos, duizendschoon of vingerhoedskruid zaait, dan heeft u volgend jaar zomer prachtig bloeiende planten.

TIP 2: ZADEN OOGSTEN

Begin met verzamelen van zaden van planten die u mooi vindt. Droog het zaad grondig en bewaar het in papieren zakken (enveloppen) op een droge, koele plaats. Vergeet de naam niet te noteren!

TIP 3: DE TOP 5 VAN HEERLIJK GEURENDE PLANTEN IN JULI

Dat rozen, lavendel en seringen heerlijke geuren verspreiden, is bij velen wel bekend. Speciaal voor u hebben we een aantal andere heerlijk ruikende planten voor u opgesomd.

1. Toscaanse of Klimjasmijn (Trachelospermum jasminoides)

Deze klimplant groeit makkelijk omhoog tegen een schutting of gaaswerk. De heerlijke geur van de witte bloemetjes geeft een ontspannen en mediterraan gevoel in uw tuin.

Bloeitijd: juni/juli

2. Grasanjer (Dianthus plumarius)

Een prima bedekker van muren, hekken en pergola’s. Het is een makkelijke plant, maar op een zonnige plek bloeit hij uitbundiger waardoor de geur ook beter tot zijn recht komt.

Bloeitijd: juni-juli

3. Boskamperfoelie of wilde kamperfoelie ((Lonicera periclymenum)

Een groenblijvende klimmende heester die een verrukkelijke geur verspreid. Na de bloei krijgt hij ook nog eens mooie (maar giftige!) bessen.

Bloeitijd: juni-augustus

4. Chocolade cosmos (Cosmos atrosanguinea'Chocolate') Een naar chocolade geurende bloem met een mooi donkere roodpaarse tot zwarte kleur. Als u de uitgebloeide bloemen eruit knipt, kunt u de bloeiperiode verlengen.

Bloeitijd: juni-oktober

5. Diverse kruiden

Basilicum, Munt of Citroenblad, geven bij aanraking van het blad een sterke geur. Bij een eigen kruidentuintje zult u versteld staan van de diversiteit van kleuren en geuren. En bijkomend groot voordeel is dat u natuurlijke smaakmakers voor gebruik in de keuken binnen handbereik hebt!

Wilt u elke maand automatisch de actuele tuintips ontvangen?

Meld u dan hier aan!

Gepubliceerde bijdragen
Recente Publicaties
Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

BEDRIJFSGEGEVENS

 

Tuin Totaal Hoveniersbedrijf B.V.

Oudeweg 30, 2031 CC Haarlem

Tel: 023-53 702 35

Email: hovenier@tuin-totaal.nl

Site: www.tuin-totaal.nl

FB: www.facebook.com/tuintotaalhaarlem

 

KvK nummer: 34072301

BTW nummer: NL-8150.59.425B01

  • Facebook Social Icon

Voor actuele informatie en tuintips, volg ons op:

© 2020 Tuin Totaal Hoveniersbedrijf B.V.

Alle rechten voorbehouden.