top of page

TuinTotaalTips - September

TIP 1: Niet meer bijmesten

We gaan richting het najaar, dus is het belangrijk dat de planten afharden voor de winter. Daarom is het raadzaam de border beplanting niet meer bij te mesten. Enige uitzondering hierop is de Camelia. Deze plant maakt nu veel bloemknoppen om straks in het vroege voorjaar als een van de eerste planten in de tuin te gaan bloeien.

TIP 2: Voorkom groene aanslag

In de herfst en winter is de kans op groene, gladde aanslag op uw bestrating groot. U kunt dit zelf verwijderen, maar wij kunnen u hier ook bij helpen door de tegels preventief in te spuiten, zodat alg en mos geen kans krijgt. Het middel dat we gebruiken is uiteraard 100% biologisch en is niet schadelijk voor de planten of het gras in uw tuin.

TIP 3: Gazon onderhoud najaar

Het gras blijft groeien tot een temperatuur ongeveer 4 graden boven nul, maar niet meer zo hard als in de afgelopen maanden. Dus wel blijven maaien, maar gewoon wat minder vaak én wat minder kort. Zet de grasmaaier wat hoger; op 3 tot 4 cm. Nu voor de laatste maal het gazon bemesten zorgt er voor dat het gras sterker wordt voordat de nachtvorsten komen. De nazomer is overigens een prima tijd om het gazon een opknapbeurt te geven. Hark eventueel vilt/mos eruit en strooi wat graszaad op de kale plekken. De zaden ontkiemen snel doordat de grond lekker opgewarmd is door de zon, wel goed sproeien tijdens aanhoudende droogte. Ook om een nieuw gazon te leggen of in te zaaien, is de nazomer een prima tijd!

Wilt u naast deze tuintips ook 2x per jaar onze digitale nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan aan op www.tuin-totaal.nl

We wensen u heel veel tuinplezier toe dit seizoen!

Gepubliceerde bijdragen
Recente Publicaties
Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page