top of page

TuinTotaalTips-Januari

Tuinspreuk van de maand:

“Fijne feestdagen & een groeizaam Nieuwjaar!”

TIP 1. Kijk uit met een bevroren gazon

Als het vriest, kijk dan uit met over het gazon lopen. Bevroren grassprieten breken en die geven dan (tijdelijk) een geel beeld.

Het beschadigde gras kan zich pas in het voorjaar herstellen (als het warmer wordt). Bij sneeuw is het belangrijk dat u alle groenblijvende heesters zoals bijvoorbeeld de Skimmia en Buxus leegschud. Er bestaat anders kans op bevriezingsgevaar en daardoor kan bladschade ontstaan.

TIP 2. Snoeien bomen en heesters

(Fruit)bomen en diverse heesters kunnen deze maand gesnoeid worden, aangezien de sapstroom nu minimaal is. Voor de berk, notenboom en druif is het belangrijk dat u deze niet later dan half januari snoeit. Dit in verband met ‘bloeden’ . De boom/struik zou dan dood kunnen gaan. Wilt u weten wat uw wel of niet kunt snoeien, bel ons gerust even!

TIP 3. Water op terras

Heeft u de afgelopen tijd gezien dat er op uw terras plassen water bleven staan tijdens de regenbuien? Dan is het raadzaam dit nu alvast aan te pakken. Dit kan bijvoorbeeld door de afwatering te verbeteren met drainage putten of door tegels wat op te halen. Dit is uiteraard afhankelijk van de situatie.

Wilt u naast deze tuintips ook 2x per jaar onze digitale nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan aan op www.tuin-totaal.nl

Geniet het hele jaar van uw tuin!

Gepubliceerde bijdragen
Recente Publicaties
Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page