top of page

TuinTotaalTips-Februari

Tuinspreuk van de maand:

“Als vroeg krokussen bloeien, dan zullen ze met de koude stoeien.”

TIP 1. Waterplassen op het gras

Vanwege de lage temperatuur is het gras nog in ‘rust’. Er hoeft nu dus nog niet veel mee te gebeuren. Als er door de regen grote plassen water op bepaalde plekken blijven staan, is het verstandig om een paar keer goed met een riek in het gras te prikken. Het overtollige water kan dan beter wegzakken. Mocht het probleem daarmee niet opgelost zijn, kunt u met een grondboor gaten maken en deze vullen met grind voor een nog betere afwatering.

TIP 2. Kuipplanten

De kuipplanten die binnen staan kunt u nu even goed nalopen en af en toe een beetje water geven. Het duurt niet lang meer voordat u ze weer buiten zetten kunt zetten. Let echter wel op met nachtvorst!

TIP 3. Water op terras

Begin alvast met plannen maken voor uw tuin! Keuze van beplanting, eventuele aanpassingen in de tuin. Wilt u advies, kunt u het beste nu uw hovenier bellen, voordat het drukke voorjaar begint.

Daarnaast is het nu een mooie tijd om voor te bereiden op het aankomende tuinseizoen. Kijk uw gereedschappen na en laat ze eventueel slijpen. Dan kunt u straks lekker aan de slag als de temperaturen weer gaan stijgen.

Wilt u naast deze tuintips ook 2x per jaar onze digitale nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan aan op www.tuin-totaal.nl

Geniet het hele jaar van uw tuin!

Gepubliceerde bijdragen

Recente Publicaties

Archief

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page