top of page

TuinTotaalTips-Maart

Tuinspreuk van de maand:

“Veel wind in maart geeft appels in de gaard.”

TIP 1. Borders opknappen

Maart is hét moment om de borders op te knappen. Denk hierbij aan dode plantenresten en het overtollig blad verwijderen. De ‘kleine’ heesters zoals de roos en vlinderstruik kunnen nu gesnoeid worden én het is een prima tijd voor organische bemesting. Vergeet ook de hagen niet, die kunnen wat extra voeding gebruiken zo aan het begin van het groeiseizoen..

TIP 2. Bloeiende voorjaarsplanten

Op kale plekken in uw tuin kunt u prima wat bloeiende voorjaarsplanten zetten (al dan niet in pot). Zo zorgt u voor wat meer kleur in uw tuin en dat geeft vanzelf al een beetje voorjaarsgevoel, nu nog dat zonnetje erbij……Wilt u weten welke planten bloeien in het voorjaar? Kijk op http://www.tuinpedia.nl/bloeiende-planten-per-maand/

TIP 3. Tuinmeubilair schoonmaken

Haal op een zonnige dag alvast het tuinmeubilair tevoorschijn en maak het goed schoon. Smeer eventueel de scharnieren, zet houtdelen in de lijnolie of verf/lak en draai de schroeven aan. Dan zijn ze direct klaar voor gebruik als straks het voorjaar echt doorzet.

Wilt u naast deze tuintips ook 2x per jaar onze digitale nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan aan op www.tuin-totaal.nl

Geniet het hele jaar van uw tuin!

Gepubliceerde bijdragen

Recente Publicaties

Archief

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page