top of page

TuinTotaalTips-April

Tuinspreuk van de maand:

"Is april schoon en rein, zal het in mei minder zijn"

TIP 1. Droog voorjaar

We hebben op dit moment te maken met een warme maar droge periode zo vroeg in het voorjaar. De planten (en zeker nieuwe tuinplanten) moet u echt vochtig houden. Want op dit moment hebben ze juist het meeste vocht nodig om hun blad uit te laten lopen. Let wel op: als het gaat vriezen kan het voor planten in de volle grond niet zo veel kwaad, maar wel voor kuipplanten. Dus hou de weerberichten wel in de gaten!

TIP 2. Zaaien doet zoemen

Het voorjaar is een prima tijd om zelf kleurrijke eenjarige te zaaien. De organisatie “Landelijke Zaaidag voor bijen en vlinders” roept iedereen op om bloemenstroken te zaaien zodat er een groot bloemenlint voor bijen ontstaat. De landelijke Zaaidag is op 22 april a.s. (de dag van de Aarde). Naast dat het een heerlijk lente gevoel geeft met al die frisse kleuren, zullen ook de vlinders en bijen u heel dankbaar zijn! De organisatie verkoopt biologische zaden via hun webshop.Wij doen mee, u ook?!

TIP 3. Gazon onderhoud

Met de hogere temperaturen, gaat ook het gras weer groeien. Let er op dat u de eerste keren het gras niet te kort maait. Daarnaast heeft de grasmat in de winter vaak behoorlijk te lijden gehad van de kou en vorst. In het voorjaar kan het dan wel een oppepper gebruiken. Verticuteren in deze periode is een prima optie. Daarna eventueel nog beluchten en bemesten. Kale plekken kunt u direct inzaaien zodat alles mooi dicht kan groeien.

Wilt u naast deze tuintips ook 2x per jaar onze digitale nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan aan op www.tuin-totaal.nl

Geniet het hele jaar van uw tuin!

Gepubliceerde bijdragen

Recente Publicaties

Archief

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page