top of page

TuinTotaalTips-Juli

Tuinspreuk van de maand:

“'Heerst er in juli hete gloed, dan wordt ook september goed”

Tip 1) Tweejarigen

Tweejarigen groeien het eerste jaar en bloeien het tweede jaar. Dus als u nu tweejarigen zoals stokroos, duizendschoon of vingerhoedskruid zaait, dan heeft u volgend jaar zomer prachtig bloeiende planten.

Tip 2) Moestuin

Heeft u een moestuin, dan kunt u groente zoals venkel, pastinaak en rode bietjes nog prima zaaien. Maar ook radijzen, wortelen, andijvie, pluksla, postelein, paksoi, Chinese kool, spinazie, rucola en tuinkers. Voor alle reeds geplante groente geldt: goed sproeien in droge periodes en op tijd oogsten om te kunnen genieten van de heerlijke, zelf gekweekte groente.

Tip 3) Zaden oogsten

Wil je volgend jaar wat meer/andere kleur in de tuin, dan raden we u aan om nu te beginnen met verzamelen van zaden van planten die u mooi vindt. Droog het zaad grondig en bewaar het in papieren zakken (enveloppen) op een droge, koele plaats. Zet de naam erop en stop een fotootje van de plant in het zakje, dan weet u volgend jaar nog precies hoe het eruit zag. U kunt ze dan volgend jaar zaaien en planten in de tuin!

Gepubliceerde bijdragen

Recente Publicaties

Archief

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page