top of page

TuinTotaalTips-September

Tuinspreuk van de maand:

“Schijnt de herfstzon met zomerkracht, maakt veelal de winter ook zacht”

Tip 1) Niet meer bijmesten

We gaan richting het najaar, dus is het belangrijk dat de planten afharden voor de winter. Daarom de border beplanting niet meer bijmesten. Enige uitzondering hierop is de Camelia. Deze plant maakt nu veel bloemknoppen om straks in het vroege voorjaar als een van de eerste planten in de tuin te gaan bloeien.

Tip 2) Gazon onderhoud Het gras blijft groeien tot een temperatuur ongeveer 4 graden boven nul, maar niet meer zo hard als in de afgelopen maanden. Dus wel blijven maaien, maar gewoon wat minder vaak. Ook is het verstandig om het niet meer zo kort te maaien. De nazomer is overigens een prima tijd om het gazon te vernieuwen of een opknapbeurt te geven. Hark eventueel vilt/mos eruit en strooi wat graszaad op de kale plekken. De zaden ontkiemen snel doordat de grond lekker opgewarmd is door de zon, wel goed sproeien tijdens aanhoudende droogte.

Tip 3) Voorkom groene aanslag In de herfst en winter is de kans op groene, gladde aanslag op uw bestrating groot. U kunt dit zelf verwijderen, maar wij kunnen u hier ook bij helpen door de tegels preventief in te spuiten, zodat alg en mos geen kans krijgt. Het middel dat we gebruiken is uiteraard 100% biologisch en brengt geen schade aan de planten of het gras in uw tuin.

Gepubliceerde bijdragen

Recente Publicaties

Archief

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page